Ons team

Wij zijn de Twentse Thestrals, quadbal vereniging aan de University of Twente in Enschede. We zijn opgericht in januari van 2016 en sindsdien hebben we meerdere malen het Nederlands kampioenschap gewonnen en zijn we afgereisd naar verschillende internationale toernooien, waaronder drie European Quadball Cups!

Ontstaan

Ons team is in januari 2016 opgericht door een groep Enschedese studenten die ieder apart al langere tijd het idee hadden een team te beginnen en elkaar via het internet leerden kennen. Na enkele open trainingen werd al snel een groep geïnteresseerden bij elkaar gebracht en werd er regelmatig getraind.

Na ruim een jaar gestage groei was het team in het najaar van 2017 groot genoeg om competitief te gaan spelen. In het eerste toernooi werden er meteen wedstrijden gewonnen en eindigden we als 3e van de 5 teams. Onze eerste internationale ervaring volgde snel in de vorm van de Neighbourhood Cup, een internationaal toernooi met Nederlandse, Belgische en Duitse teams.

Nederlands kampioen

In het voorjaar van 2018 hosten we ons eerste toernooi hier in Enschede – Dutch Quidditch Cup 2018 aan de University of Twente. Het thuisvoordeel heeft ons hierbij duidelijk geholpen, want aan het eind van het toernooi wonnen wij de titel van Nederlands kampioen! Deze titel mag dan wel onze eerste zijn geweest, het was zeker niet onze laatste.

Sinds 2018 hebben we de meeste van de toernooien en competities in Nederland gewonnen, want onze positie als Nederlands kampioen quadbal verder verstevigd. Over de jaren is de samenstelling van het team lichtelijk veranderd, doordat leden na afstuderen uit Enschede verhuisden, is het ons gelukt om ons spelniveau hoog te houden, nieuwe strategieën aan te leren en om te leren van andere Europese teams waar mogelijk.

Thestrals go Europe

Elk jaar spelen de beste quadbal teams vanover heel Europa in de European Quadbal Cup (EQC). Sinds 2019 hebben wij hier elke keer keer aan meegedaan, waarbij we ons spel over de jaren heen steeds verder verbeterden in vergelijking met de andere teams. Op dit moment spelen alle Nederlandse teams mee in de 2e divisie van EQC, waarbij een focus ligt op landen met een kleinere quadbal gemeenschap, maar ooit zullen we het halen tot de 1e divisie!

EQC 2019, Warschau (Polen). 13e van 16.

EQC 2022, Brescia (Italië). 13e van 24.

EQC 2023, Golbey (Frankrijk). 8e van 24.